Senast uppdaterad 15 February, 2017 av Veda Lila

Kapha chai te är uppiggande

Kapha chai te är inte bara gott utan även uppiggande och bra för matsmältningen.

[threecol_one]

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 5 dl mjölk
  • 2 st Kapha tepåsar
  • 1  kanelstång
  • 1 tsk hackad färsk ingefärsrot
  • 2 svartpepparkorn
  • 2 kryddnejlikor
  • Socker efter smak (använd gärna Sharkara, ayurvediskt rörsocker)

[/threecol_one]

[threecol_two_last]

Så här gör du

Koka upp vattnet i en stor kastrull.

Ta bort tråden och etiketterna från tepåsarna och lägg i vattnet. Lägg i kanelstängerna, den hackade ingefäran, svartpepparkornen och nejlikorna.

Koka upp och sänk sedan till medelvärme. Koka tills vattnet reducerats med 50–60%.

Ta av kastrullen från plattan och tillsätt mjölken under omrörning, och därefter sockret.

Sätt tillbaka kastrullen på plattan och värm på medelvärme till lagom temperatur.

Var försiktig så att sockret inte bränns.

Sila och drick.

Fler recept hittar du i vår kokbok Ayurvedisk vegetarisk kokbok.

[/threecol_two_last]

Nu finns en riktigt bra ayurvedisk kokbok på svenska. Den är skriven av Ruthi Offenbach Ljungsberg på Veda Lila som har gedigen kunskap och stor erfarenhet av ayurveda.

Boken är fylld av recept på läckra och nyttiga rätter. Recepten är tydliga och lätta att följa och färgkoder visar vilka konstitutioner de olika rätterna är lämpligast för.

Det finns också en omfattande inledning som på ett mycket pedagogiskt sätt ger förståelse för grunderna i Ayurveda.

Själva boken är också fint inbunden och fylld av vackra bilder i färg. Den är en jättebra hjälp till alla som vill leva mer ayurvediskt på ett enkelt sätt.”

– Stefan Lagrosen, Ayurveda-konsult