Grundkurs i Ayurveda

Grundkurs i Ayurveda

Förbättra hälsan med hjälp av ayurveda

Anmälan bokadirekt.se 

Denna helgkurs är för dig som vill få en allsidig och holistisk syn på livet och uppnå en kontinuerlig förbättring av hälsan med hjälp av Ayurveda. Kursen täcker ett brett spektrum av hälsorelaterade frågor och ger många insikter och aha-upplevelser.

Kursens innehåll

Den Ayurvediska medicinens grunder

 • Vad innebär ett helhetsperspektiv på livet, och vår hälsa?
 • Ayurvedas plats i den Vediska kunskapstraditionen.
 • Ayurveda och Yoga är två kunskapssystem som har olika roller i Vedatraditionen.
 • Vår relation till naturen, och Moder Jord. Global Ayurveda, ett globalt ekologiskt hälsoperspektiv.
 • En grundlig genomgång av de olika personlighetstyperna (Vata, Pitta och Kapha). Vad som är utmärkande för balans respektive obalans, samt hur man balanserar respektive typ.

Stress och utbrändhet

 • Vad kan man göra för att må bra i en stressig tillvaro?
 • Hur kan man leva ett stressigt liv i ett stressigt samhälle och utan att bli stressad, och dessutom med bibehållen livskvalité och energi?
 • Hur kan man komma ”tillbaka till livet” igen efter att man har varit utbränd?
 • Ayurveda har en hel del att erbjuda vad gäller förståelsen för utbrändhetssyndromet, hur det ska behandlas och inte minst förebyggas.

Sömn och sömnstörningar

 • God sömn är en av grundpelarna för god hälsa inom Ayurveda. Sömnbrist och dålig sömnkvalitet är orsak till många hälsoproblem och en försämrad livskvalitet. Du får råd om hur den goda sömnen kan återfås och/eller bibehållas.
 • Värdefull kunskap även om du idag inte har sömnproblem.

Viktproblem

 • För att uppnå sin normal- eller idealvikt så räcker det inte alltid med att äta rätt. Det finns enligt Ayurveda en rad faktorer som man bör beakta som t.ex. en förstärkt förbränning, reglering av ämnesomsättningen, optimering av näringsupptaget och en minimerad produktion av slaggprodukter. För att uppnå detta finns en rad olika Ayurvediska metoder. Resultatet blir en stabil och bestående vikt som också för med sig en rad andra positiva hälsoeffekter och ett ökat välbefinnande, även för den som inte har problem med vikten. Den Ayurvediska metodiken är mycket välgörande och fundamental för god hälsa hos oss alla.

Kursledare

Kursledare är vår ayurvedaexpert Peter Ljungsberg som har arbetat med Ayurveda sedan 1985.

Kursledare Peter Ljungsberg

Pris

1500:-. 

Datum och plats

24–25 augusti 2024

Hälsans Hus
Fjällgatan 23 B
Stockholm

Lördag 14.00–17.30
Söndag 10–17 med en timmes lunch

Anmälan bokadirekt.se

Erfarenheter från kursdeltagare

Tack till Peter som höll grundkurs i ayurveda i Göteborg i helgen. Första dagen var jag litet förvirrad, andra dagen lade det sig till rätta och en go aha-känsla infann sig. Jag har läst böcker om ayurveda och tyckt sådär … helt annan upplevelse att få informationen serverad på ditt ödmjuka och initierade sätt. Min resa har precis börjat, tack!

– Christina

Jättebra att du på ett okomplicerat sätt kan förmedla en bit av det jättestora ”området” Ayurveda. Det finns många kopplingar till min egen verksamhet som örtterapeut och massör. Framför allt helhetstänket och att allt hör ihop, vi, jorden, universum.

Tack och på återseende!

– Hannele, Järvsö

Du lyckades få med mycket på den korta tiden, och bra presenterat!

Lärde mig nästan mer teoretiskt via dig på de nio timmarna, än under hela min tre månaders långa kurs i Kerala i Indien

– Adéle