Start: testa din kroppstyp

Testa din kroppstyp

är du Vata, Pitta eller Kapha?

Så här används testet

Testet kan ge ett visst begrepp om vilken psykofysiologisk kroppstyp du har. Tänk på att du är en blandning av alla tre, men medan alla tre är aktiva inom oss, är det en eller två som dominerar. Mer exakt kan din konstitution fastställas med hjälp av pulsdiagnos.

Många av våra produkter kommer i tre varianter för Vata, Pitta och Kapha. Du väljer den sort som stämmer överens med dina behov. Om du till exempel fått hög poäng i Vata, välj vata-produkter för att behålla Vata i balans. Om poängen i Pitta är ungefär lika hög, får du balansera både Vata och Pitta. I sällsynta fall, när alla tre doshorna har fått samma poäng, får man ta hänsyn till årstiden.

Vid kallt och torrt väder balanserar du Vata; vid varmt väder balanserar du Pitta; och vid kallt och fuktigt balanserar du Kapha.

Vid en personlig konsultation kan Veda Lilas hälsokonsult ställa diagnos (bland annat utifrån din puls), för att fastställa din kroppstyp och eventuella obalanser, och ge hälsoråd direkt anpassade till dina behov.

Är du vata, Pitta eller kapha?

Testa vilken kroppstyp du är. Fyll i din e-postadress för att komma till testet. Du kommer även få Veda Lilas nyhetsbrev via e-post med erbjudanden, ayurvediska recept samt tips och råd. (Du kan närsomhelst säga upp prenumerationen).


De olika kroppstyperna

Tänk på att du är en blandning av dem, men att vanligen dominerar en eller två:

 Vata

Pitta

Kapha