Senast uppdaterad 7 February, 2017 av Veda Lila

Ayur-Fit

  • Ayur-Fit upprätthåller och ökar din energi genom att hålla kanalerna genom kroppen öppna.
  • Ayur-Fit förbättrar näringstillgången och utbytet av gamla celler till nya.

Hur får du en ström av uppiggande energi att flöda genom din kropp?

Din kropp har potential att generera all den energi du behöver. Cirkulationen i kroppen går från vener och artärer till små, små kanaler som levererar näringsämnen och energi till alla celler i din kropp. Om kanalerna är igensatta med slaggprodukter från ofullständig matsmältning blir du dock trött och får svårt att koncentrera dig.
Faktorer såsom stress, överansträngningar, brist på motion, dålig luft och ensidig kost påverkar matsmältningen, näringsbehovet och vår allmänna kondition. Hjälp kroppen och sinnet att återfå energin med den ayurvediska läran samt naturliga kosttillskott såsom Ayur-Fit.

Ayur Fit är ett högkvalitativt kosttillskott med utvalda ayurvediska örter och kryddor såsom ashwaganda, lakritsrot, amalaki, bala, muskotnöt, ingefära, långpeppar och svartpeppar. Dessa örter och kryddor tillsammans hjälper till att hålla kanalerna öppna vilket ger ökat energiflöde till kroppen och sinnet.

Ashwagandha, en av de mest kraftfulla örterna inom Ayurveda, har använts sedan urminnes tid för en mängd olika orsaker. I Sanskrit betyder Ashwagandha – “den luktar som häst ” och indikerar att den ger styrka. Kallas ibland för “Indisk ginseng”. Ashwagandha är en en adaptogenic ört. Adaptogener är ämnen (en kombination av aminosyror, vitaminer och örter) som hjälper till att modifiera din reaktion på stress. Adaptogener hjälper kroppen klara av yttre påfrestningar såsom toxiner i miljön och inre spänningar, såsom ångest och sömnlöshet.

Amalaki är även känd under namnet indisk krusbär eller Amla och kommer från ett träd i Indien som anses vara heligt på grund av frukternas näringsrika och läkande egenskaper. Amalaki höjer immunförsvaret genom sin kraftfulla antioxidanta förmåga. Den stärker matsmältningen, näringsupptaget och kroppens förmåga att omvandla maten till energi. Amalaki stärker även levern, det organ som främst associeras med pitta, och balanserar därmed pitta väldigt effektivt.

Bala är en kraftfull rasayana som balanserar Vata och Pitta. Örten har antiinflammatoriska egenskaper. Även lakritsrot och ingefära är kraftfullt antiinflammatoriska och tillsammans med muskotnöt, långpeppar och svartpeppar hjälper de matsmältningen och ökar upptaget av näringsämnen.