Recept på vegetarisk ayurvedisk sötpotatissoppa som balanserar både Vata och Pitta.
Ingredienser
För 2–3 personer:
- 1 medelstor sötpotatis
- 6 dl vatten
- ½ tsk hel spiskummin
- ¼ tsk mald kanel
- Ca 2 tsk ghi eller kokosolja
- 1 nypa hing
- 1 tsk jaggery socker/ayurvedisk rårörsocker
- ½ tsk bergsalt
- 2 msk creme fraiche eller kokosgrädde
Gör så här
- Skär sötpotatisen i små bitar och koka den i 4,5 dl vatten tills den blivit mjuk. Mosa sötpotatisen.
- Fräs kryddorna i fettet i en separat stekpanna.
- Tillsätt creme fraiche eller kokosgrädde och 1,5 dl vatten. Låt sjuda i 15 minuter.
- Rör ihop kryddkrämen med den mosade sötpotatisen. Servera och njut!
Fler ayurvediska recept hittar du i vår kokbok Ayurvedisk vegetarisk kokbok som finns på både svenska och engelska.