Senast uppdaterad 5 April, 2018 av Veda Lila

Rajas Cup

Under många år har människor som vill minska kaffekonsumtionen provat olika kaffesubstitut. Ayurvediska läkare har tagit fram ett urgammalt recept och skapat det enda kaffesubstitut som dessutom är en naturlig antioxidant. Detta autentiska traditionella recept, Rajas Cup, är en naturlig koffeinfri dryck så lik vanligt kaffe i smaken att inte ens kaffeälskare kunde skilja mellan Rajas Cup och vanligt kaffe vid ett smaktest. Den innehåller endast ayurvediska örter som lakritsrot, ashwagandha och katak.

Njut av Maharishi Ayurvedas Rajas Cup, det läckra alternativet till kaffe!

Rajas Cup – grundrecept

Häll kokande vatten över en liten mängd (ca ¼ till ½ tsk per kopp) av Rajas Cup pulver – med eller utan kaffefilter och låt dra i 3 till 5 minuter. Alternativt koka pulvret med en blandning av mjölk och vatten i 1 till 2 minuter, filtrera och söta efter smak. Rajas Cup kan också fungera i vissa espressomaskiner.

Rajas Cup – Shake

Koka ihop en ¼ liter vatten, ½ liter mjölk och ½ tsk Rajas Cup. Låt svalna, sila och smaksätt med Sharkara eller rårörsocker. Mixa sedan allt med stavmixer eller elvisp och häll milkshaken i höga glas. För dekoration, prova t.ex. lite vispad grädde och en nypa kardemumma eller myntablad.

Rajas Cup – Cappuccino

Med en toppning av varm, skummande mjölk och en nypa kanel eller kakao för att ge lite färg, blir Rajas Cup en ayurvedisk cappuccino. Servera med Rajas Cup-kex! Se recept nedan.

Rajas Cup – Mandeldröm

Förbered Rajas Cup enligt grundreceptet och söta med Almond Energy Drink pulver ca 1 tsk/kopp. Som pricken över i, tillsätt en skvätt mjölk.

Rajas Cup – Kex

  • 300 g mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 180 g rårörsocker
  • 1 nypa äkta vaniljpulver
  • 150 g smör, skuret i bitar
  • 2 till 3 msk Rajas Cup + 2 msk kokande vatten

Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt smör, socker och vanilj. Blanda Rajas Cup med vattnet och tillsätt detta. Knåda till en slät deg. Kavla och ta ut kexen med en form. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 6 till 8 minuter i 180 °C.