Achillea, ekologisk fästingspray

Det är viktigt att skydda sig mot fästingar på sommaren. Vi är glada att kunna bidraga till att färre personer blir bitna av fästingar, mygg och insekter. Vill du också slippa dessa så fortsätt att läsa.

Kanske känner du, såsom många, en oro att vistas ute i naturen på grund av rädslan för att bli biten av en fästing? Achillea är en spray som inte bara hjälper mot fästingbett, men även mot myggor, löss och flugor. Ett måste att ha med sig på alla sommar-äventyr, och fungerar för hela familjen!

Achillea är en naturlig och ekologisk fästingspray som innehåller bland annat rölleka, eukalyptus- & citronellaolja som har visat sig vara riktigt effektivt mot fästingbett, mygg och flugor. Svenska forskare på Karolinska har även visat att fästingar skyr rölleka eftersom blodsugande insekter inte lyckats utveckla resistens mot röllekan. Eukalyptus- & citronellaolja är även kända, naturliga insektsmedel.

Så här använder du fästingspray

Spraya med Achillea på utsatta ställen på huden, men även utanpå skor och kläder innan du går ut i skog och mark.

Kan även användas av husdjur

Spraya Achillea i pälsen. Var 3–4 dag räcker oftast för hundar och katter, för vissa djur kan även 1 gång i veckan vara tillräckligt.