Konsultationer erfarenheter

Erfarenheter från personliga konsultationer

"Första gången jag kom i kontakt med Ayurvedan och Peter var på ett föredrag. Jag hade nyligen kommit hem från en Indienresa och var nyfiken på vad Ayurvedan handlade om.

På två timmar höll Peter ett fantastiskt föredrag om Ayurvedans visdom. Bl.a berättade han om och beskrev de tre dosorna och om hur viktigt det är att de är i balans för att vi ska må bra och hålla oss friska. Allt kändes så sant och så enkelt! Peter berättade på ett sätt som var väldigt lätt att förstå, så när jag gick därifrån var jag jätteglad, kände att jag fått ta del av något verkligen värdefullt som jag ville veta ännu mera om…

Jag besökte efter ett par månader Peter för en konsultation. När jag kom dit fick jag först fylla i ett frågeformulär om mej, min hälsa och lite om hur min dag såg ut. Efter det gjorde Peter en pulsavläsning och ställde några frågor. Jag kände redan då att mycket föll på plats!

Vi pratade om hur viktigt det var med en regelbundenhet och struktur i min vardag. Peter är otroligt ödmjuk, en god lyssnare och väldigt tydlig när han förmedlar sin stora kunskap. Det som flera läkare inte kunnat förklara eller ens förstått om den värk jag ibland kände i min kropp, fick jag nu förklaringar till som jag kände stämde på pricken! Jag kände att jag hamnat helt rätt! Så sant och så enkelt!

Peter skrev under vårt samtal ned de goda råd om dagliga och regelbundna vanor som skulle hjälpa mej att må bättre. Bl.a genom en krydd/ört blandning att dricka, massage med sesamolja, dygnsrytm, måltider och enkla övningar.

Det kändes jättebra när jag gick därifrån med anteckningarna, beredd att sätta igång!

Jag har nu följt de råd Peter gav mej i nästan fem månader. Det känns allt så jättebra! Jag har fått en bra balans i min vardag. Jag känner verkligen en stor skillnad på hur jag mår och känner mej!

Sesamoljan har gjort min hud och mina leder mycket mjukare. Min värk som flyttade sej runt i kroppen är borta, svullnaden i mina händer likaså och min torra hud har klart förbättrats. Jag är piggare, lugnare och gladare och sover som en stock om nätterna! Min respekt för mej själv och min omvärld är mycket större.

Att följa råden har varit så lätt eftersom resultaten kom väldigt snabbt!

Jag känner en stor glädje och tacksamhet för den hjälp jag fått av Peter och Ayurvedan och för allt jag samtidigt fått lära mej!

Jag har även gått grundkursen som Peter håller och kan varmt rekommendera den! Det är en kurs jag tror alla kan ha en väldigt stor glädje av."

– AnnSofi Pettersson, Södertälje


"Jag hade ägnat mig åt yoga ett antal år och även försökt sätta mig in i ayurveda rätt grundligt innan jag första gången träffade Peter. Vad jag hade för konstitution och var mina sårbarheter lurade hade jag rätt bra grepp om tyckte jag. Inte såg jag heller något speciellt problem att ta upp, utan jag bokade in mig helt förutsättningslöst. Men vi började småprata lite och inom bara ett ögonblick visste Peter exakt var vi skulle lägga fokus. Det som kom fram visade sig vara något som sedan haft enorm betydelse för mig och påverkat mitt liv förundransvärt positivt. Peter är fenomenal på att se, känna och ta tag i just det som ligger och “stör” och tillhandahåller konkreta, vettiga verktyg som faktiskt fungerar i praktiken, för såväl kropp som själ. Med sin djupa kunskap, chosefria stil, sitt stora hjärta och med en berörande medkänsla är jag övertygad om att alla kan ha behållning av ett besök ... även om man inte ens känner sig sjuk eller ur balans. Min tacksamhet kommer djupt från hjärtat."

– Agnetha Lindgren, Ume


"Mitt intresse för kost och hälsa har alltid varit stort och jag har alltid sett till att fysiskt hålla mig i form. Den psykiska delen har jag inte varit riktigt lika bra på att vårda och när jag kört mig själv i botten och inte orkade ta hand om varken mina barn eller mig själv, insåg jag att jag behövde göra förändringar i mitt sätt att leva. Jag har inte råd att hamna i den situationen igen. 1 1/2 år senare kom jag äntligen till skott och bokade en tid för ayurvedisk konsultation. Jag fick med mig några enkla och handfasta tips på hur jag kan ta hand om min kropp och själ. Peter ödmjuka framtoning och pedagogik gör det enkelt och lätt att förstå både hur och varför.

Jag kände att jag ville veta mer så jag gick den ayurvediska grundkursen Peter håller i. Nu har jag både teoretiska och praktiska kunskaper och det känns som om pusselbitarna definitivt har fallit på plats. Jag tycker att jag förstår mig själv och min omgivning mycket bättre! Självrespekt och tolerans har blivit mycket större och jag mår väldigt bra fysiskt och psykiskt! Den ständiga tröttheten har försvunnit och även smärtan i ryggen som jag dragits med under flera år. Dessutom har jag blivit en mycket bättre arbetskamrat, sambo och mamma.

Ayurveda har förhöjt min livskvalité avsevärt och jag är så tacksam för att den har blivit en del av mitt dagliga liv."

– Karin Karlsson, Södertälje


"För min del började det med en helgkurs i Ayurvedisk läkekonst. Det var Peter Ljungsberg som var föredragshållare. Tog i samband med denna en tid för en Ayurvedisk konsultation hos Peter. Jag mådde inte så bra just då. Fick under konsultationen lite olika rekommendationer för dagliga rutiner som jag skulle följa. Att dessa dagliga rutiner, som inte alls var så märkvärdiga, kunde hjälpa mej så mycket trodde jag inte då. Idag mår jag bättre än jag gjort på länge. Att ändra sina dagliga rutiner är inte så lätt men med hjälp av Peter och hans konsultation var det inte så svårt för mej. Han fick mej att inse att jag inte behövde göra så stora förändringar för att må bättre och det hjälpte mej att orka genomföra dessa."

– Lisa Larsson, Norrala


"Jag har aldrig mått så här bra i mitt liv tidigare, som jag gör nu.

Jag är drygt 30 kg lättare utan att ha bantat, och jag fortsätter att följa Peters rekommendationer.

Jag tränar dessutom på gymmet numera minst 3 ggr per vecka ca 1,5 tim åt gången.

Jag går mycket i vardagen. Lämnar bilen och går.

Min kropp var märkt av långvarig obalans mellan mitt yttre och inre. Jag har länge sovit för mina egna behov. Med Peters enkla, konkreta och varma rekommendationer, som jag följer sedan första mötet för mindre än ett år sedan, upplevde jag överraskande snabbt positiva effekter.

Redan efter en vecka fick jag på mig mina ringar igen. Jag kände mig inte tillfreds med att äta medicin för värken i muskler och leder.

Jag vill kunna påverka orsakerna inte enbart hantera symptomen. Under de tio månader som nu gått, har jag helt slutat äta kortison och blodtrycksmedicinen är endast en bråkdel mot tidigare.

Jag har verkligen insett hur viktigt det är att kunna tycka om sin kropp, på djupet. Då tar man hand om den."

Det blev dyrt med alla nya kläder, men det är det värt.

– Anita